Jelenlegi hely

Oroszország - Ne fogadják el az LMBTI személyeket támadó abszurd törvényjavaslatot!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiltakozz az ellen, hogy az orosz országgyűlés alsóháza elfogadni készül azt a törvényt, amely megtiltja a „homoszexualitás kiskorúak körében történő népszerűsítését"!

LMBTI aktivisták január 25-én a Duma előtt tiltakoztak, ahol szimbolikusan csókot váltottak. A békés tiltakozást a törvény támogatói tojásokkal és szidalmakkal fogadták. A rendőrség értesüléseink szerint előállított 20 személyt, kizárólag LMBTI aktivistákat.

Oroszország törvénykezésében nincs jogi meghatározása annak, hogy mit jelent a „homoszexuális propaganda", így azt nagyon szabadon és önkényesen lehet értelmezni. Félő, hogy olyan teljesen legitim tevékenységeket fognak ez alapján büntetni mint a békés véleménynyilvánítás vagy az önkifejezés.

Írd alá nyílt levelünket, amelyet a Duma elnökének, továbbá a parlament család-, gyermek-, és nőügyi bizottságának elnökének, valamint Moszkva rendőrfőkapitányának juttatunk el.

Alulírottak:

  • Sürgetjük az orosz parlament képviselőit, hogy ne fogadják el a 44554-6 föderációs törvényt, sem jelenlegi, sem módosított formában;
  • Felszólítjuk a képviselőket, hogy valamennyi polgár jogait egyenlő erővel védelmezzék, függetlenül bárki – vélt vagy valós – szexuális irányultságától vagy nemi identitásától;
  • Felszólítjuk a rendőrfőkapitányt, hogy a hatóságok védjék meg az LMBTI aktivistákat a támadásoktól, és hagyjanak fel zaklatásukkal.

A szabad véleménynyilvánításhoz és gyülekezéshez, valamint a hátrányos megkülönböztetés elleni védelemhez és a törvény előtti egyenlőséghez mindenkinek azonos jogai vannak. Ezen jogok gyakorlását az európai és nemzetközi emberi jogi egyezmények is szavatolják.

Az aláírásokat február 28-ig gyűjtjük.

Háttér

[Személyes adataidat a hatályos jogszabályoknak megfelelően kezeljük, azokat harmadik fél részére nem adjuk át. Amennyiben az ügyben vagy vonatkozó kampányunkban az aláírásgyűjtés lezárása után olyan fejlemény történik, amelyről úgy gondoljuk fontos, hogy értesülj, azt az általad megadott e-mail címre küldött üzenetben fogjuk megtenni.]

Neved, beceneved, e-mailcímed és telefonszámod alábbi megadásával hozzájárulsz, hogy az Amnesty International Magyarország értesítsen az Amnesty „Sürgős Akcióiról”.

Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul vettem. Ha mégsem szeretnél velünk kapcsolatban maradni, bármikor jelezheted ezt az office@amnesty.hu emailcímen.