Jelenlegi hely

Így tegyük biztonságossá az iskoláinkat - szakmai fórum - Budapest - június 26.

 Regisztráció lezárva erre az eseményre
Jelentkezési határidő: 2023. június 23. péntek éjfél

 

Beszélgetésre hívjuk azokat a gyerekekkel és fiatalokkal foglalkozó szakembereket, akiknek fontos, hogy az általuk vezetett foglalkozások, közösségek befogadóak és biztonságosak legyenek. Várjuk azokat, akiknek minden gyerek és fiatal jólléte fontos, és azokat is, akik a közel két éve bevezetett homofób és transzfób törvény ellenére is szeretnének tenni azért, hogy a nemi és szexuális kisebbségbe tartozó gyerekek és fiatalok, vagyis nagyjából minden tizedik gyermek és fiatal ugyanolyan értékesnek és jónak érezhesse magát, mint többségben lévő társaik.

Ha szeretnél többet tudni a törvény hatásairól, a szabályozások ellenére is alkalmazható, előítéleteket és iskolai bántalmazást csökkentő eszközökről, gyerek el szakmai fórumunkra!

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit jelen kérdőív kitöltésével véglegesíthetsz.

Program:

14.00 - 14.30 Előadás: a Háttér Társaság kutatásának eredményei, amelyben azt vizsgálták, hogy 13-20 év közötti LMBTQI fiatalok milyen gyakran találkoztak negatív megjegyzésekkel, bántalmazással a szexualitásukra, nemi identitásukra vonatkozóan?

14.30 - 15.20 Kerekasztal beszélgetés: megismerjük gyerekekkel foglalkozó szakemberek tapasztalatait, az előítéletek és bántalmazás csökkentésének lehetőségeit a törvény bevezetése óta.

15.20-15.40 Kávészünet

15.40-17.20 Befogadó terek workshopok három helyszínen párhuzamosan 90-90 percben (közte rövid szünettel), melyek célja: olyan módszereket adni a szakemberek kezébe, melyekkel befogadóvá tehetik közösségeiket a kisebbségben lévő, LMBTQI+ fiatalok számára is.

17.20 - 18.00 Kötetlen beszélgetés, kérdések megválaszolása

Mikor
2023 június 26 Kezdés 14:00 Befejezés 18:00
Helyszín
Nádor u. 9.
Közép-európai Egyetem |
1051 Budapest
Magyarország