Jelenlegi hely

Utcai akció Raif Badawiért 3.

 Regisztráció lezárva erre az eseményre

FOLYTATJUK A TILTAKOZÁST RAIF BADAWI MEGKORBÁCSOLÁSA ELLEN.
GYERE EL MOST PÉNTEKEN IS (JANUÁR 30-ÁN) 17 ÓRÁRA A DEÁK TÉRI TEMPLOM ELÉ, HOGY VELÜNK TILTAKOZZ A SZAÚDI AKTIVISTA KEGYETLEN BÜNTETÉSE ELLEN!
Az Amnesty International Magyarország minden pénteken tiltakozik Raif Badawi szaúd-arábiai emberi jogi aktivista megkorbácsolása ellen.
Bár a múlt héten már másodszorra halasztották el Raif megkorbácsolását - a férfit megvizsgáló orvosi bizottság szerint még mindig túl rossz egészségi állapotban az ítélet végrehajtásához - a veszély azonban nem múlt el. Raifon bármikor újra végrehajthatják az ítélet következő részletét.

Raif Badawit 2014 májusában az iszlám megsértéséért 10 évre és 1000 korbácsütésre ítélték. Raif bűne, hogy létrehozott egy online fórumot, ahol az emberek szabadon megbeszélhették egymás között hazájuk politikai-társadalmi kérdéseit.
2015. január 9-én hajtották végre rajta az ítélet első részletét: a pénteki ima után egy mecset előtt nyilvánosan 50-szer megkorbácsolták. A bírósági ítélet alapján ezt heti rendszerességgel addig fogják ismételni, amíg mind az 1000 korbácsütést meg nem kapja.
Tiltakozz velünk minden pénteken 17 órától a Deák téri templom előtt. Szólítsuk fel együtt a szaúd-arábiai hatóságokat, hogy azonnal vessenek véget a kegyetlen és embertelen büntetés végrehajtásának, és engedjék szabadon az aktivistát. Gyere el, és segíts te is Raifnak!

Tervezett program:
17.00 Rövid utcai performansz, amellyel Raif Badawi megkorbácsolására hívjuk fel a figyelmet.
17.10. Jeney Orsolya, az AI Magyarország igazgatójának beszéde
17.20-tól: aláírásgyűjtés a tiltakozó petícióhoz az Erzsébet téren és környékén

Mikor
2015 január 30 Kezdés 17:00 Befejezés 18:00
Helyszín
Deák téri Evangélikus templom előtt
1051 Budapest