Jelenlegi hely

Szabad a pálya! - Oktatási tartalmak hamarosan...

 Regisztráció lezárva erre az eseményre
Szívesen segítenél gyerekeknek és fiataloknak a nemi szereotípiák lebontásában? Megmutatnád nekik, hogy bármilyen úton elindulhatnak, nem kell, hogy a társadalmi elvárások keretek közé szorítsák őket? Ha a válaszod igen, kérjük add meg elérhetőségeidet, hogy értesíthessünk a Szabad a pálya! programunk keretei között szervezett képzésekről, iskolai foglalkozásokról és egyéb oktatási eszközök elkészültéről!

 

Miről szól a "Szabad a pálya!" emberi jogi oktatási program?

A nemi alapú diszkrimináció, az oktatási és szakmák közötti szegregáció, a pályaválasztással kapcsolatos nemi alapú elvárások azt eredményezik, hogy a döntéshozók közt még mindig nagyon alacsony a nők aránya. Az alulfizetett vagy fizetetlen oktatáshoz, gondozáshoz és gondoskodáshoz kapcsolódó munkákat viszont még mindig elsősorban ők látják el.

Mindezek ahhoz vezetnek, hogy a nők fizetése átlagosan jelentősen alacsonyabb, mint a férfiaké. Az Európai Unió tagállamai közül Magyarország rendelkezik a legalacsonyabb pontszámokkal a nemek közötti egyenlőséget mérő mutatókban.

A Szabad a pálya! projekt az emberi jogi oktatás szemléletén keresztül veszi fel a küzdelmet a nemi elvárásokkal és sztereotípiákkal szemben. Gyerekekkel és fiatalokkal óvodától szakközépiskoláig foglalkozó szakemberek számára dolgozzuk ki tréningjeinket, iskolai foglalkozásainkat, társasjátékunkat és e-learning tananyagainkat. Mindezzel szeretnénk hozzájárulni:  

  • a nemi alapú sztereotípiák lebontásához,

  • a családhoz és otthonhoz kapcsolódó munkák egyenlő elosztásához,

  • a korlátozó és káros nemi szerepek felülírásához,

  • és ahhoz, hogy a gyerekek és fiatalok olyan szabad és önazonos döntéseket hozhassanak iskola- és pályaválasztási kérdésekben, melyeket nem a társadalmi elvárások határoznak meg.

Adataid megadásával hozzájárulsz, hogy a Szabad a pálya! program keretében szervezett képzésekről, iskolai foglalkozásokról és egyéb oktatási eszközök elkészültéről értesítsünk.

Mikor
2023 szeptember 15, 15:00 Befejezés 2023 december 31, 17:00